Tu poți salva viața a mii de animale

 Tu și un sac care..mișcă! Așa începe totul. 

          Afară plouă. Respiri aer din ce în ce mai apăsător. Te îndrepți cu pași mărunți, dar siguri, spre casă. Ești îngândurat. Preocupat de ce s-a întâmplat peste zi. Încerci să găsești soluții la problemele tale. Dar, deodată, printre stropii care nu se mai opresc, auzi un mieunat sfâșietor, dureros, asurzitor. Nu știi de unde răzbate. Înaintezi, te uiți în jur și vezi un sac de rafie care…se mișcă. Te apropii. De teamă, arunci doar un ochi și începi să plângi. Plângi pentru că nu înțelegi de ce. De ce pe marginea drumului îți este dat să întâlnești câteva ghemotoace de blăniță udă, zgribulite și lihnite? Ghemotoace care luptă, încercând să spună NU morții. Încercând să supraviețuiască. 

          Te întrebi de ce oamenii au uitat să mai fie…oameni.

      De ce ne ascundem sufletul? De ce nu vedem dincolo de aparențe? De ce tratăm animalele ca pe niște gunoaie? Și ele simt durerea, singurătatea. Și ele suferă. Au nevoie de iubire, la fel cum avem noi. Oare am uitat că iubirea naște iubire? Am uitat, sau nu știm?

      Ce crezi că ți-ar spune ghemotocul pe care vrei să-l părăsești, dacă ar putea vorbi? Să-l abandonezi? Nu. Te-ar implora să-l lași să traiască lângă tine. Atât de puțin cere.

Abandonul

        Abandonul animalelor este un fapt revoltător, un act de cruzime îndreptat asupra unor ființe care nu se pot apăra. Ființe care nu se pot ajuta și nu te pot ruga să nu le părăsești. 

           Săptămânal, lumea ‘face cunoștință’ cu zeci de pui abandonați, luați mult prea devreme de lângă mama lor și lăsați pe marginea șoselelor, în ghenele de gunoi, luptându-se pentru viață. 

               Mii de câini sunt eutanasiați în fiecare an în adăposturi pentru că nu îi adoptă nimeni, pentru că oamenii au uitat să iubească. 

     De ce se ajunge la abandon? Din cauza nepăsării, a neștiinței, a lipsei de informare. Pentru că nu recurgem la castrarea/sterilizarea animalelor pe care alegem să le iubim, să avem grijă de ele.

          Prin castrarea și sterilizarea câinilor contribui la scăderea numărului de câini eutanasiați. Cu alte cuvinte, salvezi viața a mii de animale. 

           Poate că operația de castrarea/sterilizare a animalelor de companie lasă stropi pe șira spinării. 

               Oare este teama de durere? A cui durere? A animalului, a stăpânului? 

          Operația reprezintă un subiect delicat pentru stăpânii animalelor. Le este teamă de operația în sine sau, nu sunt de acord cu privarea dreptului de a se reproduce. Sau, pur și simplu, din comoditate aleg să ignore această soluție.

Să luptăm împreună pentru o lume fără suferință! Pentru o lume în care și animalele să ocupe cu demnitate locul lăsat de Dumnezeu. Iar dacă Dumnezeu le iubește, noi de ce nu putem?

––––-

by Diana Bercaru
Love for Animals

Gaseste-ti blanosul perfect

Catei spre Adoptie

2022-07-19T09:49:43+00:00
Go to Top