Sterilizarea si castrarea cainilor,
solutia umana care previne inmultirea lor pe strazi

Sterilizarea si castrarea cainilor, solutia umana care previne inmultirea lor pe strazi

Cu totii ne-am lovit de problema cateilor fara stapan. Daca pentru un caine iubit de o familie, curtea sau apartamentul in care sta reprezinta casa si locul in care se simte in siguranta, pentru un caine fara stapan, casa este reprezentata de strada.
Strada este un mediu vitreg pentru orice animal. Multi catei ai strazii se imbolnavesc din cauza lipsei de mancare, sunt raniti in lupte cu alti caini sau sunt calcati de masini, viata lor fiind o uriasa provocare.
Singura solutie viabila, adoptata de numeroase alte tari si foarte eficienta este sterilizarea si castrarea cainilor cu si fara stapan.

Care sunt avantajele sterilizarii?

• Permite reducerea si monitorizarea inmultirii necontrolata a cainilor fara stapan;
• Previne gestatii nedorite ale cainilor cu stapan, care de foarte multe ori se finalizeaza prin abandonul puilor;
• Are un impact major asupra confortului stapanilor, eliminand comportamentul nedorit al femelelor din timpul perioadei in care este in calduri;
• Castrarea previne comportamentul agresiv, impulsiv si tutorial al masculului si diminueaza riscul de a fugi de acasa sau din lesa daca va intalni femele in calduri;
• Elimina riscul de dezvoltare a unor boli, intalnite adeseori la caini si la pisici. Printre aceste boli se numara piometrul ( infectia uterului) si lactatia falsa;
• Reduce riscul de dezvoltare a unor tumori mamare sau a unor tumori la organele reproducatoare ale femelelor.

Daca aceste avantaje nu sunt convingatoare, statisticile sunt, cu siguranta. Daca nu sunt sterilizati, o singura pereche de caini poate sa dea nastere unui numar de peste 4000 de catei in sapte generatii, adica in mai putin de 4 ani.

Care este momentul potrivit pentru sterilizarea si castrarea cainilor?

La masculi, sterilizarea se poate face dupa varsta de 1 an, atunci cand organismul lor atinge maturitatea sexuala. La femele, sterilizarea poate sa fie facuta dupa varsta de 6 luni.

La A.L.F.A. – Love For Animals, sterilizarea este gratuita

Pentru foarte multi oameni, partea financiara este importanta. Chiar daca si-ar dori sa ia cele mai bune decizii in ceea ce priveste animalele lor de companie, nu pot sa o faca din cauza costurilor, care de multe ori sunt considerabile.

Love For Animals duce o campanie sustinuta de sterilizare gratuita, destinata tuturor cateilor si pisicilor din zonele rurale. Pentru a ne duce misiunea la bun sfarsit avem nevoie de un singur lucru: sustinere din partea tuturor celor care iubesc animalele.

Love for Animals

Ajuta Adapostul Love For Animals
Animalutele au nevoie de ajutorul tau

paypal:   help@loveforanimals.ro

IBAN: RO81BRDE080SV97859670800

in RON, B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU

Redirectioneaza 3.5% din impozitul pe venit 

Completeaza Online Forularul 230. Dureaza 2 minute.

Aveti o firma sau un pfa si vreti sa ne ajutati? Ne puteti dona 20% din impozitul pe venit.

📌 Procedura este una extrem de simpla, in contabilitate vi se va calcula suma pe care o puteti dona iar Asociatia noastra va va trimite contractul de sponsorizare. Aceasta suma de bani oricum va ajunge la stat, daca nu este redirectionata. Va rugam sa ne contactati!

Voluntariat

✌ Avem nevoie tot timpul de voluntari. Fii un exemplu si implica-te mai mult. Noi suntem putini aici iar necesitatile animalutelor sunt multe si diferite. Este minunata viata necuvantatoarelor iar satisfactia sufleteasca atunci cand ajuti este infinita.

Adopta un caine sau o pisica din Adapostul Love For Animals. Avem animalute care au trait toata viata lor in adapost. Ofera-i libertatea si dragostea de care are atata nevoie si vei castiga recunostinta si prietenia lui infinita. Adoptii Caini si Pisici.